iPhone applikationer - 10 vigtige apps til din iPhone


Applikationer til iPhone - top fem

Uundværlige applikationer til din iPhone

Der findes flere hundrede tusinde tilgængelige applikationer til iPhone via Apples kendte App Store, men det er langt fra de fleste, der er værd at have liggende på mobilen. Heldigvis findes der mange applikationer, som kan downloades eller prøves gratis, så man lige kan vurdere programmerne, inden man eventuelt bruger penge på dem.

iPhone-applikationer kan forholdsvist nemt udvikles og programmeres, hvis man vel og mærke har forstand på programmering, takket være iPhones ”open source”-teknologi. Den gør nemlig, at alle kan være med om buddet på det næste store hit. Animerede øl, shotguns, pruttelyde og metaldetektorer er bare få af de mange uduelige programmer, der bliver udviklet til iPhone. Der er dog heldigvis også en række anvendelige og velgennemtænkte applikationer, som kan gøre din hverdag både lettere og mere oplysende. Vi har taget et kig på nogle musthave-applikationer til iPhone.

SHAZAM – Applikation

1. Til musik-elskeren anbefaler vi SHAZAM-applikationen. SHAZAM er et musik-genkendelsesprogram, der ”tagger” musiknumre ved at optage korte frekvenser af sange, hvorefter programmet fortæller titlen, kunstneren og fra hvilket album, den pågældende sang kommer fra. Det eneste, man skal gøre, er at holde sin iPhone op til musikken et kort øjeblik, og så dukker informationerne automatisk frem på skærmen. Nu er det slut med at jagte og søge i dagevis på det nummer, man lige hørte i radioen. SHAZAM kan gemme et utal af ”tags”, så du senere kan købe numrene via iTunes eller høre dem gratis gennem YouTube. Hvis man har downloadet SHAZAM før den 9. november 2009, har man et ubegrænset antal ”tags” eller søgninger pr. måned, hvorimod man er begrænset til 5 søgninger pr. måned med den gratis version, hvis man lige har installeret SHAZAM. Ønsker man som ny bruger ikke at blive begrænset i sine søgninger, kan man købe SHAZAM Encore til 30 kr. og slå sig løs … Det er bestemt 30 kr. værd!

shazam app ikonshazam screenshots 2shazam screenshots 3

eBuddy – Applikation

2. Til den ivrige chat-bruger kan vi anbefale eBuddy Messenger, som er en gratis applikation, der understøtter MSN-, Yahoo-, AIM-, Google Talk-, ICQ-, Hyves-, Facebook- og MySpace-chatfunktioner. Applikationens interface er logisk og funktionelt opbygget, og det tager ikke mere end et øjeblik at installere og opsætte en konti. Gratisversionen af eBuddy er begrænset til to timers ”Push Notifications”, hvilket betyder, at man kan forlade/lukke programmet på sin iPhone og alligevel modtage beskeder i to timer, før man bliver logget ud. Til gengæld bliver man eksponeret for reklamer i bund og top af chatbrowseren, men det kan man bestemt leve med! Vi anbefaler klart eBuddy gratisversion, men hvis man er en ivrig chat-bruger, skal man overveje at investere 30 kr. og opgradere til eBuddy PRO, som tilbyder tre dages ”Push Notifications” og ingen reklamer.

ebuddy app ikonebuddy screenshot 2ebuddy screenshot 3

Skype – Applikation

3. Er man glad for at tale i telefon, eller har man venner og bekendte i udlandet, kan de lange samtaler ofte blive dyre fornøjelser. Det dansk (Janus Friis) udviklede program Skype kan rode bod på de månedlige udgifter. Det eneste, man skal bruge, er en trådløs internetforbindelse, og så ligger kommunikationen fri. Vi har testet Skype på to iPhones, og vi må sige, at vi var imponerede over lydkvaliteten, men kræver man driftsikkerhed, skal man holde sig til almindelige telefonsamtaler. Der kan i perioder være spidsbelastninger på Skype-serveren, og alt efter hvilken internetudbyder/-form man har, kan samtalerne variere i kvalitet og pålidelighed. Skype kan downloades gratis via App Store, og alene af den grund burde man give den danske teknologi et forsøg. Hvis man jævnligt benytter sig af Skype til længere samtaler, anbefaler vi klart, at man investerer i et headset, hvorved man opnår en bedre lydkvalitet samt undgår kramper i arme og hænder.

skype app ikonskype screenshots 2skype screenshots 3

Anaylitics App – Applikation

4. Har man en hjemmeside, bruger man højst sandsynligt også Google Analytics til at få oplyst statistikker om besøgende, trafik, emner, søgeord osv. Der findes en række Analytics-applikationer til iPhone, men vores favorit er Analytics App, som er udviklet af Inblosam LLC. Applikationen koster 42 kr. og er alle pengene værd. Både installation af applikationen og opsætning af din Analyticskonto klares på få øjeblikke, og så har man adgang til alle de interessante statistikker uden at være bundet af den stationære computer derhjemme.

analytics app ikonanalytics app screenshots 1analytics app screenshots 2

WordPress – Applikation

5. Er man en ivrig blogger, eller ønsker man blot at opsætte en hjemmeside eller wordpress blog uden at være programmør eller computerekspert, er man højst sandsynligt stødt på WordPress, som er et af de mest udbredte, overskuelige og pædagogiske hjemmesideinterfaces på markedet. WordPress har for nylig udviklet en applikation til iPhone, som gør det muligt at skrive, godkende eller slette blogkommentarer, mens man er på farten. Hvis man er fingernem og fortrolig med iPhone-tastaturet, kan man med WordPress-applikationen ligeledes skrive artikler, som kan udgives med et enkelt tryk. Derudover er det muligt at importere billeder fra ens iPhone-kameragalleri, så man øjeblikkeligt kan opdatere sin blog eller hjemmeside med aktuelle billeder eller videoer. WordPress-applikationen er gratis og forholdsvis nem at opsætte.

wordpress app ikonwordpress app screenshot 1wordpress app screenshot 2

Week – Applikation

6. Apple har, til stor irritation for mange, undladt at udstyre iPhone-kalenderen med ugeanvisninger. Vi bruger ofte ugenumre i hverdagen til at planlægge fremad, hvorfor det undrer os, at Apple har glemt så vigtig en feature. Der er dog heldigvis en række applikationer derude, der kan afhjælpe denne mangel. Vores favoritapplikation hedder Week og er udviklet af Bitfield AB. Det er muligt at vælge imellem syv sprog, inklusive Dansk, og opsætningen tager kun et øjeblik. Der findes nogle få gratis applikationer i App Store, som minder om, men ingen er så nemme og overskuelige som Week, som kan hentes for kun 6 kr. Denne simple, men uundværlige applikationen er et musthave!

week app ikonweek app screenshot 1week app screenshot 2

iHandy Carpenter Toolkit – Applikation

7. iHandy Level er et af fem tilgængelige værktøjer i iHandy Carpenter Toolkit, som blandt andet indeholder lineal og vinkelmåler. iHandy Level er et digitalt vaterpas, som er meget præcist. Det er den indbyggede Accelerometer-teknologi, der gør det muligt at benytte iPhonen som vaterpas. Det eneste, der kræves for at komme i gang, er en kort kalibrering, hvilket gøres nemt ved at placere iPhonen på en overflade, der er i vatter. iHandy Carpenter Toolkit kan downloades via App Store til 12 kr., men hvis man kun er interesseret i vaterpasset, kan dette hentes gratis. Så hvis man er i gang med at justere et billede på væggen, hænge en hylde op eller vil kontrollere om vaskemaskinen står lige, har man altid sit handy vaterpas i lommen.

ihandy app ikonihandy screenshots 1ihandy screenshots 2

Telefonbog – Applikation

8. Hvem kan ikke blive frustreret eller nysgerrig, når man modtager et opkald fra et ukendt nummer. Det er rart at kunne vælge, om man har lyst til at snakke med telemarketingsassistenten fra Berlingske Tidende, telefonintervieweren fra Galop eller den irriterende kollega fra jobbet. Med iPhone-applikationen Telefonbog kan du hurtigt og nemt hente oplysninger som navn og adresse og med et enkelt klik oprette kontaktpersonen i din telefonbog. Så næste gang, Niels fra Berlingske Tidende ringer, bliver der bare ikke svaret J.  Telefonbog er udviklet af danske Jens Kristian Søgaard og kan købes i App Store til kun 6 kr.

telefonbog app ikontelefonbog screenshots 1telefonbog screenshots 2

MitKBH – Applikation

9. MitKBH er en storbyguide til København, der oplyser, hvilke interessepunkter der er i dit område. Vi testede MitKBH i sidste uge, hvor vi skulle finde et sted på Østerbro, hvor vi kunne spille pool. Først søgte vi kun på ”Pool”, men der blev vi henvist til den nærmeste svømmehal, og det var ikke lige det, vi havde i tankerne den aften. Derefter prøvede vi med ”Pool bar”, og pludselig lokaliserede den indbyggede GPS-funktion vores placering via Google Maps og planlagde den korteste rute til en pool bar i Nordrefrihavnsgade … perfekt. MitKBH interagerer med dens brugere ved at opdatere databaserne med forslag om steder, der mangler. Så hvis man fx har forslag til en café, bar eller restaurant, kan man besøge deres hjemmeside og indsende sit forslag. MitKBH har pr. dags dato ca. 7.000 brugere i københavnsområdet, og udvalget af seværdigheder vokser hver dag. MitKBH kan hentes gratis gennem App Store, og vi anbefaler klart, at man prøver denne oplysende applikation. Vi håber dog, at Greener Pastures, som har udviklet programmet, snart udvider med andre danske storbyer.

På MitKBH har du følgende muligheder:

 • Læse anmeldelser og beskrivelser af over totusinde steder i København.
 • Finde oplysninger om interessepunkter i nærheden.
 • Sortere stederne efter type, navn, karakter eller afstand.
 • Få rutevisning og kortnavigering.
 • Indhente stamoplysninger og sidehenvisning.

mitkbh app ikonmitkbh screenshots 1mitkbh screenshots 2

P3 Radio – Applikation

10. Vi vil ikke give det forkerte indtryk, vi synes skam, at iPhone er en genial telefon og gadget, men vi bliver nødt til at påpege de mangler, som kan afhjælpes ved at installere forskellige iPhone-applikationer. Som flittig P3-lytter var det en stor skuffelse, at iPhone ikke havde en indbygget FM-radio. Savnet kan dog afhjælpes ved at installere gratisapplikationen P3, som er udviklet af Danmarks Radio. Signalet kører mere eller mindre upåklageligt, hvis man er tilkoblet trådløst internet, men hvis man forsøger at benytte sig af applikation gennem 3G, bliver man skuffet. Derudover er det en ulempe, at iPhone ikke muliggør multitasking, dvs. at P3 lukker ned, hvis du fx lige skal skrive en sms eller tjekke en mail. Men programmet er gratis, og det er da bedre end ingenting.

dr p3 app ikondr p3 screenshots 1dr p3 screenshots 2

Vi kan selvsagt ikke nå at teste alle applikationer i App Store, så hvis du har forslag til gode og brugbare iPhone-applikationer, vil vi meget gerne høre fra dig.

Gemt i: iPhone

Om skribenten Claes Hansen: Online marketer, entrepreneur, Idémager og naturelsker. Følg mig på G+ eller på claeshansen.dk

33 kommentarer til "iPhone applikationer - 10 vigtige apps til din iPhone"

Hvad mener du om "iPhone applikationer - 10 vigtige apps til din iPhone?

 1. Hej. Fin artikel :-)

  Jeg er enig i de fleste af jeres udtalelser – dog ikke P3. Applikationen kan ikke noget, og jeg foretrækker klart WunderRadio, hvor man kan høre al radio. Det er en fed app!

  Men igen, fin artikel ;-)

  / Morten Kaltoft

 2. Isabella siger:

  Rigtig spændende tekst. Jeg vil klart anbefale, at man tjekker applikationer ud, hvis man dyrker sport. Der findes mange ‘uundværlige’ applikationer, hvis man eksempelvis sejler eller spiller golf. I nævner selv vaterpasset. Hvis man eksempelvis sejler, findes der applikationer, der kan måle dybder og afstande, vise søkort, fungere som kompas og meget mere. Ligeledes findes der til golf nogle vildt smarte applikationer – der skal man dog bare være opmærksom på, at nogle af dem kan være ulovlige i forhold til golfreglerne. :-)
  Derudover kan man også få en infrarød sender til iPhone – den bruges normalt som fjernbetjening til dvd’en, tv’et, tyverialarmer m.v. Men nu kan den også bruges til at fjernbetjene bådens elektroniske systemer, f.eks. autopilot eller tyverialarm.

  • Claes siger:

   Hej Isabella,

   Det lyder interessant med applikationerne til båd og golf… Min kærestes far spiller golf og han har faktisk også en båd, så det kunne være man skulle foreslå ham det.

  • dluks siger:

   Hej Isabella

   Det ville være fedt hvis du kune oplyse navnene på de to applikationer du omtaler.

  • claus p. siger:

   Hej. Jeg er interesseret i hvad apps,en til afstandsmåling til golf hedder. Er der nogen der ved det???? Til iPhone!!!!

 3. Isabella siger:

  Det kan I tro. Jeg har ikke lige kunnet finde båd-applikationerne (jeg skal selvfølgelig nok lede videre), men jeg læste om golf-applikationerne i GOLFmagasinet. Der findes mange programmer, bl.a. GolfShot, som er Golf GPS; BreakMeter, som tjekker hældning på green ved at lægge iPhone på green; TeeShot, hvor du kan holde styr på en rundes resultater og lave statistik og sammenligne med andre runder; Golf Quotes, hvem sagde hvad om golf. Derudover findes en del guides/lister til gode baner rundt om i verden samt applikationer med golfleksikon og golfregler. Og så findes der selvfølgelig spil, fx Tiger Woods PGA Tour, eller instruktionsapplikationer, fx Golf My Way, som er instruktioner fra Jack Nicklaus.

  • dluks siger:

   Super… Tak Isabella.

   Du må selvfølgelig meget gerne prøve at finde navnet på båd-applikationen, det lyder som om at Claes gerne vil give det videre. Men det lyder da bestemt interessant med golf-applikationen… giver god mulighed for at snyde vennerne på golfbanen :-)

   • Claes siger:

    Tak for betænksomheden :-)

    Det er fint nok, jeg klarer mig med golf-app’en, så vigtigt er det heller ikke. Men tak for indsatsen.

 4. Man kan få ugedage i sin iPhone kalender både hvis man syncer med iCal og Google Calender. Man tilføjer blot “Danske ugenumre” kalenderen og syncer den sammen med den alm. kalender og så spiller det…

 5. Ulstrup siger:

  Super fed oversigt!

  Som flere nævner her i kommentarerne er ens yndlingsapplikationer afhængige af hvad man synes er sjovt ellers, sportsapps til sportsfolk, m.v.

  Ligesom Morten foretrækker jeg også Wunderradio, hvor man jo også kan tage danske radio kanaler, har selv P1 liggende under Favoritter.

  Jeg har også en lang gennemgang af iphone apps på min blog, smm.dk: http://smm.dk/blog/iphone-apps-anmeldelser-og-anbefalinger.htm

 6. Jeg har hermed tilføjet (næsten) alle de ovenstående! De er virkelig for fede!

  Personligt er jeg vild med Analytics til iPhonen :-)

 7. Nørden siger:

  Det er ikke de to jeg bruger MEST, men mine favoritapps er TaxiCaller, som indeholder en fuld database over danske taxiselskaber (og – når jeg står i en vælter udenfor lands lov og ret, er det lækkert at den også kan fortælle mig hvilken adresse jeg skal bestille taxien til), og så RunKeeper – lækker lille app til at holde styr på mine løbeture – hvor langt løber jeg, hvor hurtigt, hvornår osv. Begge er gratis.

 8. Eldi siger:

  Hej

  Findes der ikke en apps hvor den aut. afviser en kontakt fra tlf.bogen? (har en I-phone4)

  Mvh

  Eldi

 9. Mulle siger:

  Nogen her der har prøvet en politiscanner til iphone ?

 10. Nicolaj Winther siger:

  Ugenumre, helligdage kan hentes på Avalonia.dk til macPC og efterfølgende kan man synkronisere ICal fra PC til Iphones Calender. Det kan ikke være nemmere…

  • Thomas siger:

   Jo, det havde været nemmere, hvis Apple havde fattet at de skulle stå der fra starten. Men jeg kan godt li’ den måde æblemennesker tænker på.

 11. Peter siger:

  Jeg synes helt sikkert også i bør prøve StepStones Jobsøgnings applikation hvis i er jobsøgende, den virker i hvertfald for mig….

 12. Kurt rasmussen siger:

  Findes der en applikation der giver adgang til min netbank Lån Spar Bank?

 13. Søren siger:

  App’en “Parkering!” bruger jeg tit til at finde ud af parkeringszonerne/reglerne i København/Frederiksberg.

  http://itunes.apple.com/dk/app/parkering/id435282853?mt=8

 14. pigetv siger:

  Har du endnu ikke downloadet Paradise Hotel 7-Appen, hvor du kan følge med i alt det, der rører sig inde på hotellet, så skynd dig – inden vi rammer finaleugen.

 15. Freya siger:

  Hej!
  nu jeg nybegynder, og førtids-hader af apple, men besluttede mig for at jeg blev nød til at sætte det på prøve.. og det sku meget godt alligevel!! :D

  MEN! jeg gad godt vide om der findes en form for kalorieforfrænder-fortæller apps. ?

 16. Dorthe siger:

  Har netop købt en iphone, havde før en HTC. Føler jeg mangler nogle apps, som jeg havde i HTC… Så tænkte om nogle måske kunne hjælpe mig, med at finde nogen der ligner ?
  – Nummeruglen – app som kan finde navnet på den der ringer, hvis kontakten ikke er gemt på telefonen, mens telefonen ringer.
  – Find my droid – kan sende en sms fra en anden mobil, hvorefter man enten kan få sin mobil til at ringe, eller til at sende gps-signaler på hvor den er.
  -wikipedia (app’en var gratis på android, men koster penge på iphone, søger en gratis app)
  -widgets – blandt andet så man kan se om der står noget i sin kalender den dag, uden at skulle åbne den, og facebook widgets, indstillinger widgets så man hurtigt kan slå trådløse forbindelser til eller fra

  Håber nogle kan hjælpe :)

 17. – Nummeruglen – app som kan finde navnet på den der ringer, hvis kontakten ikke er gemt på telefonen, mens telefonen ringer.

  Kan ikke lade sig gøre på iPhone – apps må ikke tilgå opkaldsdata. Tradeoff for din sikkerhed/anonymitet.

  – Find my droid – kan sende en sms fra en anden mobil, hvorefter man enten kan få sin mobil til at ringe, eller til at sende gps-signaler på hvor den er.

  Ikke tilladt for apps. Men den kommer med funktioner gratis, som er meget mere avanceret en en 3. parts SMS tjeneste – se http://www.apple.com/dk/iphone/built-in-apps/find-my-iphone.html

  -wikipedia (app’en var gratis på android, men koster penge på iphone, søger en gratis app)

  Findes i tusindvis. Kan dog varmt anbefale at bruge 6 kr. denne veldrejede version: http://itunes.apple.com/dk/app/articles/id317065689?mt=8

  -widgets – blandt andet så man kan se om der står noget i sin kalender den dag, uden at skulle åbne den, og facebook widgets, indstillinger widgets så man hurtigt kan slå trådløse forbindelser til eller fra

  Ikke tilladt for 3. part programmer, men med Meddelelsescenter kan dy vælge hvilke apps der skal vise notifikationer og hvordan. Her kan du også se vejret og dine aftaler. Ikke særligt revolutionerende, men det virker og det virker godt. http://www.apple.com/dk/iphone/features/notification-center.html

  – og søger du noget revolutionerende så brug Siri! http://www.apple.com/iphone/features/#siri

 18. Jacob Suhr siger:

  MitKBH synes jeg er en af de app’s der allerbedst lever op til smartphonens muligheder. Jeg er enig i at apps er det som får telefonen til at leve, men mange gange synes jeg de forsømmer at gøre funktionerne rigtig her-og-nu-agtige. Altså når jeg har brug for at finde fadøl NU, eller indkøb til aftensmad NU, der hvor jeg går og står. Smartphonen er potentielt butikkens ekstra udstillingsvindue. Der findes en app der bruger det koncept, som hedder MyDealNow (læste om den i Politiken i julen).

  http://mydeal.dk/mydeal-now-dagens-tilbud

 19. Martin siger:

  Er der nogle der kender til en app som har jagthorns signaler ? Jeg kan ikke finde nogle men håber i kan hjælpe mig.

 20. StjerneApps siger:

  Det er lige præcis apps som ihandy der gør at en iphone ikke er tilladt på golfbanen :P

 21. Hej alle,

  Jeg har netop udgivet en iPhone app, ‘Min hverdag’, på den danske App Store.

  Teaser: ‘Min hverdag’ er en simpel og overskuelig lokalitetstjeneste med et klart fokus på din travle hverdag.

  Se den her: http://itunes.apple.com/dk/app/min-hverdag/id514428241?ls=1&mt=8

  Go’ påske!

 22. Jonas siger:

  Mange af de apps der, er virkelig handy. Er voldsom bruger af Analytic :)

 23. Morten Greve siger:

  Gode applikationer, selv her 2 år efter indlægget :-)

  Savner stadig en god T9 applikation til iPhone? Synes 2 hånds sms er skidt og tænker at en T9 app snart må finde vej, ligesom spelling check hører til i 1950…

  Jeg kan ikke være den eneste der synes at et computertastatur i lommen er et stort tilbage skridt for mobilen :-)

  Mht App. er man bare lidt Astronomi interesseret er Planets ret fed, og man har stjernekortet lige ved hånden under nattehimlen…

Skriv en kommentar


Warning: Illegal string offset 'solo_subscribe' in /var/www/dluks.dk/public_html/wp-content/plugins/subscribe-to-comments/subscribe-to-comments.php on line 304

Modtag e-mail ved nye kommentarer til artiklen